Skip to main content

Infrapunasaunat

Infrapunasaunan lämpö on samaa kuin auringon lähettämä lämpö. Lämpövaikutus avaa hiussuonet, lisää ääreisverenkiertoa ja sydämen lyöntitiheys kohoaa. Infrapunasaunoissa vastukset käyttävät 20 % tuottamastaan energiasta ilman lämmittämiseen, loput 80 % kuluu lämmön vientiin syvempiin ihokerroksiin ja kehon lämpötilan nostamiseen.

Infrapunasaunan vaikutukset

Infrapunalämpö vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Se auttaa muun muassa seuraavien vaivojen parantumisessa: nivelkivut, selkäkivut, lihasjännitys, haavat, astma, palohaavat, poskiontelotulehdus, kylmät sormet ja varpaat, liikunnan jälkeinen kipu, psoriasis tai muu ihosairaus, akne, ylipaino, vatsakipu, diabetes, selluliitti, unettomuus tai flunssa.

Infrapunalämpö tuottaa tavalliseen saunaan verrattuna 2-3 kertaa enemmän hikeä. Veden nauttiminen onkin tärkeää saunomisen aikana ja sen jälkeen. Syvälämpösäteily vie tehokkaasti myrkyt kehosta poistamalla rasvaa jota tarvitaan myrkkyjen laimentamiseen. Syvälämpö liuottaa rasvan hikeen, joka vie sen pois kehosta.

Onko infrapunasäteily vaarallista?

Ei ole. Sillä ei ole mitään tekemistä esimerkiksi ultravioletti- tai atomisäteilyn kanssa. Syvälämpösäteily on yksinkertaisesti energiaa, joka lämmittää kohteensa ilman että se lämmittää ympäröivää ilmaa. Syvälämpösäteilyä kutsutaan myös infrapunaenergiaksi. Tunnemme tämän valon säteilyn lämpönä. Aurinko tuottaa energiansa juuri infrapunasäteinä. Infrapunasäteily on siis täysin turvallista.

Ketkä voivat käyttää infrapunasaunaa?

Infrapunasaunaa ei saa käyttää jos sinulla on ankara tulehdus, sydämen verenkierron vajaatoimintaa, akuutti vamma, sydänsairaus, verenkiertohäiriöitä, turvotusta, suuria arpia, kasvain tai jos olet raskaana! Terveysongelmista kärsivien kannattaa kysyä lääkärin neuvoa saunan käytöstä.

Infrapunasaunan käyttöohjeet:

– Peseydythän ennen saunomista!

– Suositusaika saunomiselle on 30 min

– Juo vettä runsaasti saunomisen aikana ja sen jälkeen

– Käytä saunassa omaa peflettiä tai pyyhettä

– Älä peitä lämmittimiä pyyhkeillä tai muilla syttyvillä materiaaleilla